Skateboarding

Skateboarden is van origine een Amerikaanse sport die ontstaan is eind jaren zestig van de 20e eeuw. De sport is niet meer weg te denken uit onze jeugdcultuur. Inmiddels staat de vierde generatie al op de planken. Terwijl sommigen skateboarden zien als een leuke hobby, is het voor veel anderen een ware levensstijl. Ze dragen skate-kleding, luisteren naar bepaalde muziek en houden er een eigen taaltje op na. Het aantrekkelijkste van skateboarden is dat je niet aan vaste tijden of regels vastzit, zoals met voetballen of zwemmen. Lekker met je vrienden doen waar je zin in hebt, daar gaat het om.


foto SkateboardingDeze snel evoluerende sport wordt beoefend met behulp van een skateboard: een houten plank, met 2 trucks en vier wieltjes waar elk 2 lagers in zitten. Door zich hiermee voort te bewegen en te springen kan men tal van tricks of stunts uitvoeren. Door de populariteit van deze sport zijn er speciale hindernissen gekomen die ook gebruikt worden voor BMX en skaten.

Een belangrijke wedstrijd in de skatesport zijn de Xgames. Iedere beroemde skater heeft daar geskatet en veel nieuw talent wordt er bekendgemaakt.

In 2020 zal het skateboarden voor het eerste opgenomen worden in het Olympisch programma en zodoende ook de eerste olympische rollersport worden.

Volg alles over Skateboarden via Facebook! Like onze Facebookpagina’s @VlaamseRollerbond en @Skateboard-vlaanderen.