Sandrine Tas en Tim Sibiet op 1

Op het BK skeeleren ging de eindwinst bij de seniores naar Tim Sibiet en Sandrine Tas, beiden aangesloten bij Zwaantjes Rollerclub.

Op zaterdag 20 mei begon Tim aan het BK op de piste met verrassende winst op de 300 m tijdrijden en winst in de puntenkoers. Op zondag liet hij op het BK op de weg in Leuven alle anderen achter zich op de 500 m sprint. De 10 km afvalling moest hij echter aan Indra Médard laten. Die werd met nog drie tweede plaatsen (op de 300 m tijdrijden, de puntenkoers en 500 m sprint) knap tweede in de eindstand, voor Karel Meulders.

Bij de dames ging de strijd tussen Sandrine Tas en Stien Vanhoutte. Zij bezetten in alle koersen plaatsen 1 en 2. Stien toonde zich de snelste op de korte afstanden: zij won zowel de 300 m tijdrijden als de 500 m sprint. Sandrine was dan weer de snelste op de 1000 m, de puntenkoers en de 10 km afvalling. Met winst op drie koersen, tegen twee voor Stien, trok Sandrine de eindzege naar zich. Anke Vos eindigde in elke koers als derde en dus ook in de eindstand.

Lees meer...

Coming soon! Nieuwe website voor de VRB

De laatste details worden afgewerkt en het resultaat mag er zijn. Deze website zal vervangen worden door een gebruiksvriendelijker, frisser en tevens mobieler exemplaar.  Als bezoeker blijf je gewoon surfen naar www.rollerbond.be en daar zal je vanaf 10 juni verwelkomd worden met een nieuwe lay-out.

Lees meer...

2 kampioenschappen

Het wordt een druk weekend!

Op zaterdag is er het BK Skateboarden in Aalst.

Nog op zaterdag, maar dan in Oostende (Zandvoorde), kan je de Belgische top in het skeeleren aan het werk zien op het BK skeeleren op de piste.

Op zondag vindt het BK Skeeleren op de weg plaats in Leuven (Kessel-Lo).

Lees meer...

VTS Plus - Antidoping

In het kader van dopingvrij sporten organiseert VTS Plus op drie locaties een bijscholing rond je rol als trainer in het antidopingverhaal.

  • Hoe voorkom ik dat mijn sporter in problemen komt met doping?
  • Wat doe ik als een van mijn sporters ziek is?
  • Zijn voedingssupplementen veilig?
  • Wat zijn de rechten en plichten van mijn sporters bij een dopingcontrole?
  • Wat doe ik als ik weet heb van dopingpraktijken?

Kortom: een must voor elke moderne trainer.

20 april 2017 in Willebroek (meer info via deze link)

19 juni 2017 in Genk (meer info via deze link) 

14 november 2017 in Gent (meer info via deze link) 

Lees meer...

Skeeleren op het programma van de Youth Olympic Games 2018

Het Internatioaal Olympisch Comité (IOC) heeft skeeleren opgenomen op het programma van de Youth Olympic Games (YOG) die in 2018 plaatsvinden in Buenos Aires.

Aan de YOG zullen 24 renners deelnemen: 12 dames en 12 heren tussen 15 en 18 jaar, geselecteerd op basis van het WK Skeeleren 2018. Zij krijgen op de piste drie koersen voorgeschoteld: 500 m, 1.000 m en 5.000 m afvalling. De winnaar van de eindstand wordt dan Olympisch Jeugdkampioen.

Na het skateboarden (Olympische Spelen in Tokyo in 2020) is het skeeleren nu de tweede rollersportdiscipline die op een Olympisch programma komt.

Meer gegevens over het skeeleren vind je op de Olympische steekkaart.

Lees meer...

Sabatino Aracu (ITA) herkozen als voorzitter

De Italiaan Sabatino Aracu is in Nanjing herkozen als voorzitter van de FIRS. De komende vier jaar staan belangrijke uitdagingen op het programma: de Youth Olympic Games in 2018 in Buenos Aires, de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo en de eerste twee edities van de World Roller Games in Nanjing en Barcelona.

Het nieuwe FIRS-bestuur ziet er als volgt uit:

Lees meer...

#TOPindesport tijdens Vlaamse Week tegen Pesten!

Van 17 tot 24 februari vindt de Vlaamse Week tegen Pesten editie 2017 plaats.
Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit met hun favoriete sport. Toch wordt 1 op de 10 gepest in een sportomgeving.

Klik hier of op de afbeelding om het filmpje te bekijken

Lees meer...

Vlaams kampioenschap Skeeleren Indoor

Op zondag 19 februari kreeg de 32ste editie van het Vlaams Kampioenschap Skeeleren Indoor zijn definitieve wending. De slotmanche bracht 103 jonge en enthousiaste skeeleraars naar Duffel.

Dit zijn de kampioenen:

Hanne Dejonghe (BSC) (cadetten meisjes) - Robbe Beelen (HEV) (cadetten jongens)

Bente Billen (HEV) (scholieren meisjes) - Daan Soetaerts (HEV) (scholieren jongens)

Lena Bollaers (HEV) (pupillen meisjes) - Sietse Troost (RRZ) (pupillen jongens)

Farah Claes (HEV) (miniemen meisjes) - Thor Vermander (RRZ) (miniemen jongens)

Lees meer...

            Volgende >>