Rinckhockey

Rinkhockey is een dynamische en snelle ploegsport.

Twee teams van elk 4 spelers en 1 doelwachter (aangevuld met de nodige reservespelers) bewegen zich binnen de rink op speciale rollerhockeyschaatsen. Gedurende 2 keer 25 minuten trachten ze een kleine, met paardenhaar gevulde bal in het doel van de tegenstander te mikken.

Rinkhockey is een zeer fysieke sport. De juiste bescherming is dan ook een absolute noodzaak (speciale handschoenen, knie- en beenbeschermers, enz.).

foto skeelerenHet mag misschien een beetje fanatiek klinken, maar in vergelijking met ijshockey is rinkhockey technischer en daarom zijn er dan ook spectaculaire spelfases te bewonderen. Zowel de voorspelers (spitsen) als de achterspelers (verdediging) moeten bliksemsnel in de aanval en dan weer in de verdediging uitgespeeld worden. Een perfecte conditie is dus onontbeerlijk! Een belangrijke rol is weggelegd voor de doelwachter.

Rinkhockey wordt wereldwijd gespeeld in meer dan 80 landen. In de Zuid-Europese landen (Italië, Spanje, en vooral Portugal) is rinkhockey een absoluut professionele sport. Een topteam beschikt er gemiddeld over een budget van 8 à 12 miljoen euro en speelt er moeiteloos voor een publiek van 5000-12000 toeschouwers. In sommige landen is rinkhockey na basketbal dan ook de belangrijkste zaalsport, in sommige streken zelfs de belangrijkste.

Iedereen (dames inclusief) kan rinkhockey spelen! Het kan zowel recreatief als competitief, onderverdeeld in leeftijdscategorieën!

Om te weten hoe leuk het is moet je het gewoon eens proberen.